Laddercompetitie

Laddercompetitie

Speluitleg

De leden worden verdeeld in groepjes van twee. De namen worden per groepje op één kaartje geschreven. Je moet ervoor zorgen dat je voor een lint of iets dergelijks zorgt, waar je alle kaartjes onder mekaar kan hangen. Dit moet de ladder voorstellen Om te bepalen wie op welke plaats komt te staan bij het begin van het spel, gooi je met een dobbelsteen. OK? Dan kunnen we nu beginnen. De duo's bepalen nu welk duo ze gaan uitdagen. vb. groepje A zegt tegen groep B dat ze hen uitdagen. Ze gaan samen naar de leiding en deze zorgen voor een opdracht tussen de twee duo's. Het duo dat wint, komt op de hoogste plaats te staan. Dus, neem nu dat groep A op de 5de plaats stond en groep B op de 2de. Wanneer groep A wint, komt die op de 2de plaats te staan en groep B op de 5de. Wanneer groep B zou gewonnen hebben, blijven ze gewoon staan. Zo moeten de groepjes tegen elkaar strijden om op te hoogste plaats terecht te komen.

van Marleen Wynant, BM/0513, St-Juliana Walfergem, Asse

Toegankelijke variant

AUDITIEVE BEPERKING

Schrijf de opdrachten uit op een groot blad.

VISUELE BEPERKING

Zorg voor opdrachten die de andere zintuigen bespelen. voelen, proeven, ruiken, horen...

FYSIEKE BEPERKING

Zorg voor opdrachten die haalbaar zijn of hulpstukken kunnen gebruiken.

AUTISME SPECTRUM STOORNIS (ASS)

Zorg dat de ladder duidelijk is en gestructureerd weergeeft hoe de volgorde in elkaar zit. Leg de spelregels op voorhand zeer duidelijk uit. 

Vertel ook dat het niet erg is wanneer je zakt op de ladder of wanneer je niet tot de bovenste trede van de ladder geraakt.

VERSTANDELIJKE BEPERKING

Zorg voor eenvoudige en haalbare opdrachten.

Organisatie
Werkgroep Inclusieve Jeugdbeweging

Leeftijd

6
tot
18 jaar

Aantal spelers

8
tot
20 spelers
Duur
60 minuten
Aantal groepen
1 groep
Intensiteit
zwaar