muizenpret

muizenpret

Speluitleg
Speluitleg

Alle spelers zijn veranderd in muisjes, die heel graag snoepen. Ze gaan op zoek naar lekkere hapjes. Maar... opgepast voor de kat !

De ploegjes trekken het bos in op zoek naar vijf grote afbeeldingen van lekkere hapjes. Daaronder liggen telkens kaartjes met een puntenwaarde op. Het ploegje mag het kaartje meenemen waarop het hoogste cijfer staat (van 1 tot ... naargelang het aantal groepjes).
Onderweg liggen er echter enkele katten op de loer. Als een van de muisjes door een kat gevangen wordt, dan moet het groepje eerst een opdracht uitvoeren, voordat de kat haar prooi weer wil vrijlaten. Mogelijke opdrachten kunnen zijn : een liedje zingen over een poes, op één been rondspringen, met z"n allen de kat proberen optillen...

Op het einde van het spel heeft ieder ploegje vijf kaartjes met een verschillende kleur. De muisjes die het hoogste aantal punten hebben verzameld, zijn de winnaars.

Nu kan het smulfeest beginnen ; met alle hapjes die verzameld zijn, kunnen de muizen zelfs pannekoeken bakken...

TIP : De kaartjes kunnen natuurlijk ook door de echte ingrediënten vervangen worden. Maar pas op voor gebroken eieren ...

Materiaal
5 grote afbeeldingen van: suiker, eieren, melk, meel en boter in 5 verschillende kleuren kaartjes in 5 verschillende kleuren, met op de rug cijferwaarden van 1 tot X (het aantal ploegen)
Organisatie
De Klinker

Leeftijd

1
tot
12 jaar

Aantal spelers

1
tot
99 spelers
Duur
60 minuten
Aantal groepen
1 groep
Intensiteit
rustig