recht door de wereld. een opdrachtenspel rond mens

recht door de wereld. een opdrachtenspel rond mens

Speluitleg
Speluitleg
Recht door de wereld is een buitenspel voor het jeugdwerk (themadagen) en het onderwijs (projectweek, mondiale dag,...). Het is ontworpen voor 12- tot 14-jarigen en kan gebruikt worden in groepen van 10 tot 25 deelnemers of meerdere groepen van 10 tot 25 deelnemers tegelijk. De deelnemers worden opgeroepen om de wereld te verbeteren: ze mogen namelijk op missie als "Uitstekende Verbeteraar van de Rechten van de Mens" (deel 2). Vooraleer ze hiertoe echter in staat zijn, moeten ze eerst opgeleid worden. Dat gebeurt aan de hand van de opdrachten uit deel 1.
De opdrachten en missies zijn ook te gebruiken als losse spelen.
Het spel draagt bij tot de sensibilisering rond mensenrechten. Door de ludieke aanpak werkt het eerder in de 'breedte' dan in de 'diepte'.

Doel
Het spel draagt bij tot de sensibilisering rond mensenrechten. Door de ludieke aanpak werkt het eerder in de 'breedte' dan in de 'diepte'.

Omschrijving
Recht door de wereld is een buitenspel voor het jeugdwerk (themadagen) en het onderwijs (projectweek, mondiale dag,...). Het is ontworpen voor 12- tot 14-jarigen en kan gebruikt worden in groepen van 10 tot 25 deelnemers of meerdere groepen van 10 tot 25 deelnemers tegelijk. De deelnemers worden opgeroepen om de wereld te verbeteren: ze mogen namelijk op missie als "Uitstekende Verbeteraar van de Rechten van de Mens" (deel 2). Vooraleer ze hiertoe echter in staat zijn, moeten ze eerst opgeleid worden. Dat gebeurt aan de hand van de opdrachten uit deel 1. De opdrachten en missies zijn ook te gebruiken als losse spelen.

Prijs
gratis te ontlenen in de documentatiecentra Kleur Bekennen (in elke Vlaamse provincie) (adressen op www.cocosnet.be en www.kleurbekennen.be) en te downloaden op www.vormen.org

Uitgever
Vormen vzw

Materiaal
Bundel (130 p.) met benodigdheden
Organisatie
Mediaraven vzw

Leeftijd

12
tot
14 jaar

Aantal spelers

10
tot
99 spelers
Duur
150 minuten
Aantal groepen
1 groep
Terrein
Soort
Intensiteit
zwaar