wie ben ik ?

wie ben ik ?

Speluitleg
Elke speler krijgt een kaartje op de rug gespeld met daarop de naam van een bekende persoon. Behalve degene die het briefje op zijn rug heeft, kan dus iedereen zien welke persoon daar staat vermeld. Degene die het zelf niet weet, wie hij voorstelt, probeert nu uit te zoeken wie hij is. Hij mag natuurlijk niet vragen : "Wie ben ik ?", maar wel : "Ben ik een man of een vrouw, een Europeaan, een politicus, een kunstenaar, een filmster ?" ...
Alle spelers lopen zo een tijdje door elkaar vragen te stellen. De gesprekspartner moet zijn antwoorden zeer voorzichtig geven, zodat de vragensteller niet al te snel zijn eigen identiteit ontdekt.

Je kan dit spel op verschillende manieren afronden :
Na een tijdje kan de spelbegeleider het spel onderbreken en alle spelers hun vermoeden over wie ze zijn op een kaartje doen schrijven.
Wie denkt zijn identiteit te weten, stapt uit de groep, en zegt de oplossing aan de begeleider. Indien fout, moet hij verder gaan vragen stellen.
In plaats van het antwoord te zeggen, moeten de spelers met een tekening of met gebaren proberen duidelijk te maken wie ze zijn.
Materiaal
per speler een kaartje met naam van een bekend persoon<br> plakband of veilig-heidspelden<br> evt. tekengerief<br>
Organisatie
De Klinker

Leeftijd

10
tot
99 jaar

Aantal spelers

1
tot
99 spelers
Duur
15 minuten
Aantal groepen
1 groep
Intensiteit
rustig