Zwerkbal

Zwerkbal

Speluitleg

We hebben dit spel gemaakt voor ons kampthema Harry potter en het spel bleek nog leuker als eerst gedacht.

Span eerst een veld af van minstens 15 m breed en 40m lang. Zet aan beide korte zijden van de rechthoek een korte, een middel en een lange paal waaraan een hoepel rechtop is bevestigd. (dit kan met duckttape).

Het spel wordt gespeeld in 4 teams van ongeveer 5 personen waarvan telkens 2 teams tegen elkaar spelen, de anderen stellen zich op aan de zijkant en zij zijn de ‘beukers’

Om punten te scoren moet een team de grote speelbal door de hoepels van de tegenstander kunnen gooien. Daarbij mag niet met de bal worden gelopen. De bal mag ook niet op de grond vallen. Als de bal toch op de grond valt is hij voor de tegenstander van op de plaats waar de bal op de grond is gevallen. Dit geldt ook als de bal op de grond wordt geslagen door de tegenstander. Als de bal wordt onderschept is hij uiteraard ook voor het andere team. Als de bal uit het speelveld gaat mag het andere team ingooien vanop de plaats waar de bal is buiten gegaan.

De twee andere ploegen (Team A en B) stellen zich op aan de lange zijden van het veld achter de lijnen. Ze krijgen elk 3 ballen die dienen als ‘beukers’. Ze proberen de spelers van de teams in het veld aan te gooien. Wanneer dit lukt moet die speler 5 seconden op de grond zitten en mag geen passen ontvangen. Als de speler op dat moment de speelbal in handen heeft geldt dit als een gevallen bal. Hij of zij legt de bal gewoon naast zich neer en de tegenstander mag de bal opnemen en in de andere richting aanvallen. Het aantal ‘beukerballen’ kan aangepast worden aan het aantal hits zodat het spel speelbaar blijft.

Na een afgesproken tijd schuift iedereen door zodat iedereen tegen iedereen heeft gespeeld.
Materiaal

6 kleine balletjes en 1 grote (wij hebben het met een vortex gespeeld), 2 korte (2m), 2 middel (3m), en 2 lange (4m) palen en tenslotte 6 hoepels, duckttape

Organisatie
KSA Ter Hert Mechelen

Leeftijd

12
tot
99 jaar

Aantal spelers

20
tot
40 spelers
Duur
50 minuten
Aantal groepen
1 groep
Terrein
Intensiteit
hevig