Goe Gespeeld

Jongen_onderstebovenGoe Gespeeld! is een pleidooi voor écht spelen: over GOE spelen, zonder de ‘d’ want spelen is ook nooit ‘af’ of ’t is soms met een hoek af…  Want spelende kinderen zijn géén bedreigde soort: ze mogen wél lawaai maken, wél iets gevaarlijks doen, wél vuil worden… Ook al maken sommigen het hen knap lastig!

Tips en informatie

Goe Gespeeld! zorgt daarom voor een pak tips en informatie over ruimte om te spelen, het belang van beweging, spelen in georganiseerd en niet-georganiseerd verband, avontuur, spelen in ’t groen, risico’s, tolerantie en vuile speelkleren...

Plaatselijk beleid

Goe Gespeeld! stimuleert gemeentelijke jeugdraden om het plaatselijke beleid Goe te adviseren over ruimte om te Spelen. Goe Gespeeld! ontwikkelde daarom een test om het beleid van de gemeente over ruimte voor kinderen en jongeren te evalueren en te voeden.

Brochure

Met de brochure Goe Gespeeld! heb je meteen ook zelf een pleidooi in handen voor écht spelen.

Samenwerkingsverband

Goe Gespeeld! is een V!RUS-project van De Ambrassade, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, KLJ, KSJ-KSA-VKSJ, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Chirojeugd VlaanderenKaruur, Mediaraven vzw, en de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en –consulenten. Met steun van de Vlaamse overheid.

www.goegespeeld.be