Ziek in 't kliniek

Ziek in 't kliniek

Speluitleg

Het doel van vandaag is om te eindigen met de meeste verwondingen. Na elk spel wint de winnaar een plakker / verband / gips (een emmer met doktersbriefjes, hieruit moet je eentje trekken om je 'beloning' te weten). Ge moet wel verder spelen met hetgene ge voor hebt, dus het word dan moeilijker om nog iets te winnen natuurlijk

-nekbrace

-gips arm

-verband knie

-verband hooft

-plakker op neus

-infuus

-vinger gespalkt

-schaafwonde (bloemetje tekenen)

-krukken

-rolstoel

-armsteundoek

- plakker aan vinger

-ooglapje

-schouders in verband

-knie vast (met stokken errond)

-gipsschoen rond voet→ Doktersbriefjes (10min)

Ik verstop in het jeugdheem doktersbriefjes en deel aan 2 andere leiding een stempel uit (rood en blauw). Op doktersbriefjes met rood geschrift moet een rode stempel, op voorschriften met blauw geschrift moet een blauwe stempel.


→ Pilletjes in pillendoosje blazen met rietje (10min)

Met plakband hangen we bekers aan de rand van de tafel, er liggen tictacjes (pillekes) op tafel. Met een rietje moeten ze de tictaccen in hun eigen potje blazen.


→ Spuiten geven (15min)

In het midden staat een grote bassin bloed(water met verf), de leden moeten een fles vol bloed hebben door met een spuitje bloed over te brengen. De dokter (leiding) loopt rond, als die iemand tikt, moet die spuitje leegspuiten. De dokter mag wel niet in bepaalde cirkel rond bassin komen, de tleden hun flessen staan elk op een stoel rond de bassin (in een cirkel dus)

→ windeltrekken (15min)

We spelen wimpeltrekken maar dan met een windel, eerst mogen ze gewoon lopen, als ik 1 keer fluit moeten ze manken, 2 keer fluiten is kruipen, 3 keer fluiten is terug normaal.

→ Dokter zoeken (15min)

sardientje, de persoon die zich verstopt moet het uitkramen van de pijn

→ bedenk de beste cliniclowns-act (25 min)


→ Nachtwakertje met hoesten (iedereen 1 kans) (20 min)


→ Tikkertje manken (20 min)

Ge moogt ni lopen, enkel stappend manken. De tikker tikt u door u spuit bloed te schieten. De tikker zit in een rolstoel (terrein goed afbakenen)


 

Materiaal
-Doktersbriefjes (blauw en rood), stempel rood, stempel blauw, doktersbriefjes met 'beloningen', verbanden etc, tictacjes, plastieken bekers, rietjes, spuitjes, bassin, rode verf, lege plastieken flessen, stoelen, windels, verkleedkoffer, waterpistool, rolstoel
Organisatie
Chiro Alcha

Leeftijd

10
tot
18 jaar

Aantal spelers

2
tot
20 spelers
Duur
120 minuten
Intensiteit
matig