schat van de duivel

schat van de duivel

Speluitleg

Dit spel is een schattenjacht waarbij de kinderen goed leren samenwerken en het terrein verkennen.

Vandaag is de monitor de duivel. Omdat het Halloween is, is de duivel goed gezind en heeft hij een schat verstopt met daarin een verrassing voor de kinderen. Maar die verrassing krijgen ze niet zomaar.


Ze gaan in groep van plaats tot plaats waar ze enveloppes zullen vinden met aanwijzingen naar de volgende plaats en opdracht. Als ze op een plaats aankomen voer je de opdracht uit. Als de opdracht voltooid is krijgen de kinderen de volgende enveloppe. In elke enveloppe zit er ook een papieren vlammetje, dat zullen ze ook moeten bijhouden.

Je kan dit spel zo lang als je maar wil maken. Hoe meer locaties, hoe langer het spel zal duren.

Als voorbereiding moet je enveloppes maken met daarin de aanwijzingen en de vlammetjes. Je moet ze daarna dan over het terrein verstoppen in een bepaalde volgorde die je goed moet onthouden. Sommige zullen iets moeilijker moeten verstopt zijn dan de andere.

Toegankelijke variant

Materiaal
-schatkistje met de schat erin verstopt -gekleurd papier, liefst geel en oranje aangezien het vlammetjes zijn -enveloppes -papiertjes met opdrachten-papiertjes met aanwijzingen -duivelkostuum voor de monitor -goed weer als je het buiten speelt;)
Organisatie
joetz monitor

Leeftijd

6
tot
12 jaar

Aantal spelers

5
tot
10 spelers
Intensiteit
matig
Toegankelijkheid